La alegerile prezidențiale din Turcia va fi necesar al doilea tur de scrutin, pe 28 mai, a anunțat luni Comisia Electorală Supremă (YSK), conform dpa.

Șeful YSK, Ahmet Yener, a anunțat decizia după ce rezultatele preliminare au indicat că președintele în exercițiu, Recep Tayyip Erdogan, a obținut 49,51% din voturi în primul tur, iar principalul său contracandidat, Kemal Kilicdaroglu, 44,88%.

++++

Electoratul din Turcia a votat duminică în cadrul unora dintre cele mai importante alegeri din istoria modernă de 100 de ani a țării, alegeri care l-ar putea înlătura pe președintele Recep Erdogan după două decenii petrecute la putere.

Candidatul opoziției la alegerile prezidențiale din Turcia, Kemal Kiliçdaroglu, a promis luni victoria taberei sale în turul al doilea al scrutinului (28 mai), perspectivă care pare să se concretizeze în acest moment, transmite AFP, preluată de Agerpres.

"Dacă națiunea noastră cere un al doilea tur, acceptăm cu plăcere. Și vom câștiga absolut acest al doilea tur", a declarat candidatul opoziției în miezul nopții, la Ankara, înconjurat de reprezentanți ai celor șase partide din coaliția sa.

Erdogan se declară clar în frunte, dar și pregătit pentru un al doilea tur de scrutin  Președintele în exercițiu Recep Tayyip Erdogan a declarat luni că este "în mod clar în frunte" la alegerile prezidențiale, dar a spus că este gata să respecte un al doilea tur dacă va fi necesar, transmite AFP.