Comisia Europeană consideră atacurile personale ale unor lideri PSD la adresa ambasadorului CE la București ca fiind inacceptabile și susține că nu va permite ca acesta să devină "sacul de box în controversele politice interne" ale României.

"Comisia Europeană consideră inacceptabile atacurile personale asupra ambasadorului nostru de încredere de la București, Angela Cristea. Ne așteptăm ca ambasadorul nostru la București să fie tratat cu același respect cu care îl tratăm pe ambasadorul României la Bruxelles. Nu vom permite ca ambasadorul nostru de încredere să devină sacul de box în controversele politice interne", a transmis purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Mina Andreeva.

Președintele Consiliului Național al PSD, fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor, a considerat declarația președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ca fiind una "curioasă", chiar înainte ca România să preia Președinția Consiliului UE. 

"Cel puțin curioasă pendularea subită a domnului Junker în atitudinea față de România, cu numai câteva zile înainte de preluarea Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene. La o prima vedere, aș fi tentat să spun că distinsul domn Junker confundă Palatul Victoria cu Palatul Cotroceni și simte o nevoie aproape părintească să dojenească Guvernul. Știind însă cum își ia informația orice oficial european, chiar și domnul Junker, adică prin intermediul reprezentanților diplomatici, nu mă mai miră nimic. La urmă urmei, când cea care informează Comisia Europeană este nimeni altă decât Angela Cristea, nu văd la ce lucruri bune ne-am putea aștepta", a scris Fifor pe contul său de Facebook.

Referitor la Angela Cristea, fostul ministru al Apărării a spus că aceasta s-a implicat politic împotriva PSD și ar trebui schimbată imediat din funcție.

"După nota rușinoasă apărută în spațiul public, care arăta în mod clar implicarea politică a Angelei Cristea împotriva PSD, ar fi trebuit ca aceasta să fie schimbată imediat de șeful ei, domnul Jean Claude Juncker", a mai scris Fifor.