Comisia Europeană a adăugat duminică 30 milioane de euro celor 33 de milioane alocate vineri pentru a finanța ajutorul de urgență destinat Libanului, a anunțat comisarul european Janez Lenarcic, responsabil de gestionarea crizelor, potrivit AFP.

"În cursul conferinței donatorilor pentru Beirut și pentru libanezi, Comisia Europeană a promis un total de 63 de milioane de euro, dintre care 33 de milioane fuseseră deja anunțate de președinta Comisiei, Ursula von der Leyen", a precizat comisarul într-un comunicat.

"Noua finanțare umanitară din partea UE va fi făcută prin agențiile ONU, ONG-uri și organizații internaționale. Ea va constitui obiectul unui control strict. De acest ajutor vor beneficia persoanele cele mai afectate cu scopul de a-și acoperi necesitățile esențiale", a insistat el.

"De asemenea, ne-am angajat să-i susținem pe libanezi pe termen lung pentru a-i ajuta să se ridice", a adăugat Lenarcic.

Noua finanțare de 30 milioane de euro promisă urmează să permită "să răspundă necesităților celor mai presante ale persoanelor afectate de explozia devastatoare din 4 august la Beirut", a explicat el.

Janez Lenarcic a ținut să mulțumească tuturor statelor membre pentru solidaritatea arătată cu mobilizarea a sute de experți în căutare și salvare și trimiterea unui ajutor medical la Beirut încă din prima zi de după explozia care a devastat capitala Libanului.