Discursul susținut la Universitatea de Vară și Tabăra Studențească de la Tușnad de premierul ungar, Viktor Orbán, care a provocat un mare ecou, a ajuns și în Statele Unite ale Americii.

Discursul susținut la Universitatea de Vară și Tabăra Studențească de la Tușnad de premierul ungar, Viktor Orbán, care a provocat un mare ecou, a ajuns și în Statele Unite ale Americii și tocmai înainte de vizita sa în SUA, conservatorii americani l-au apărat pe paginile ziarului "American Greatness", scrie Magyar Nemzet.

În articolul său intitulat "Ce pot învăța americanii din curajul lui Viktor Orbán?", Gavin Wax - care a ținut un discurs la Conferința de Acțiune Politică Conservatoare (CPAC) de la Budapesta - a analizat cuvintele premierului, reacția stângii și concluziile americane.

În ceea ce privește utilizarea cuvântului de "rasă", autorul se grăbește să sublinieze: Din punctul de vedere al stângii pot vorbi despre "rasă" doar liberalii fricoși, albi, atunci când îngenunchează în fața unor mișcări violente, superioare, cum ar fi, de exemplu, Black Lives Matter (BLM), respectiv când se lansează în scuze obscene și nepotrivite pentru presupusele crime din trecut.

Este vina atât a dreptei, cât și a stângii americane că a devenit tabu să spună deschis că America ca națiune a fost fondată de oameni europeni care și-au împărtășit credința, modul de guvernare și au fost unificați din punct de vedere cultural, a menționat Gavin Wax, care a adăugat: Două persoane reprezintă o mare amenințare pentru acest sistem, respectiv fostul președinte american, Donald Trump, și realizatorul emisiunii canalului de televiziune de dreapta, Fox News, Tucker Carlson.

De aceea este o figură atât de importantă Viktor Orbán, care a câștigat puterea prin alegeri libere, corecte și complet legale, fără a renunța la principiile sale, a spus Gavin Wax, care a considerat drept o realizare uriașă faptul că a alungat din țară organizațiile neguvernamentale finanțate de György Soros.

"Acum ei pot acționa liber, cu o împuternicire democratică reală în spate, în interesul poporului ungar. Guvernul lui Orbán este răspunsul puterii oamenilor împotriva expansiunii globalismului, multiculturalismului și diversității violente. Aceasta simbolizează o mișcare care amenință însăși existența monopolului globaliștilor", a mai spus Gavin Wax, care a amintit că în momentul în care a apărat "orbanismul", a fost imediat acuzat că este fascist și rasist.

"Cum îndrăznesc să spun că o altă țară vine cu o politică mai bună decât cea americană?" - această întrebare i-a fost îndreptată din toate părțile, pe care a respins-o. "Dacă ne uităm la Ungaria, vedem o țară care încă vrea să lupte, vrea să se păstreze și care susține generațiile viitoare. Aceasta este o națiune care și-a ales în mod repetat un lider care întruchipează cele mai bune valori ale lor încă de la o vârstă fragedă. Și-a ales pe cineva care, chiar și ca tânăr student, și-a dat viața pentru a lupta împotriva comunismului și pentru a-și elibera națiunea", a subliniat Gavin Wax, referindu-se la Viktor Orbán.

Autorul amintește mai multe probleme cu care se confruntă Statele Unite, printre care expansiunea lobby-ului LGBT, consumul general de droguri și popularizarea avortului. De aceea subliniază că au de învățat de la premierul ungar.

"Nu există soluții simple la problemele noastre. Declinul civilizației este greu de inversat, iar spirala descendentă se accelerează sub regimul Biden. Singura soluție durabilă și potrivită este orbanismul american", a atras atenția Gavin Wax, care își încheie articolul său prin a spune: "Misiunea noastră începe prin a încuraja ca oamenii să înceapă să vorbească, cel puțin la nivel individual, despre unele subiecte incomode, cum ar fi, rasa, cultura, naționalismul și iarna demografică. Putem învăța multe de la frații noștri unguri. Să începem prin a le împrumuta curajul de a vorbi liber".

Sursa: RADOR