Consiliul NATO-Rusia s-ar putea întruni în ianuarie, pentru prima dată după doi ani și jumătate, au anunțat reprezentanți ai organizației, însă Moscova nu și-a dat deocamdată acordul.

Un oficial al NATO a confirmat că secretarul general a organizației, Jens Stoltenberg, a decis că convoace o reuniune a acestui consiliu pe 12 ianuarie și că alianța se află în contact cu Rusia în această problemă, relatează dpa, preluată de Agerpres.

Ministerul afacerilor externe al Rusiei a confirmat că a primit propunerea, însă a spus că aceasta mai este încă analizată, fiind necesare clarificări cu privire la format și la agendă.

"Însă noi suntem deschiși dialogului", a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse Maria Zaharova, potrivit agenției de presă TASS.

Comasarea de trupe ale Rusiei lângă frontiera cu Ucraina stârnește de câteva săptămâni îngrijorare în cadrul comunității internaționale. 

De partea cealaltă, Rusia a cerut "garanții de securitate" din partea Occidentului, care să includă garanția fermă că Ucraina nu va adera la NATO.