Twitter i-a suspendat permanent contul fostului strateg-șef de la Casa Albă, Steve Bannon, după ce acesta a sugerat că doctorul Anthony Fauci, principalul expert în boli infecțioase din SUA, și directorul FBI, Christopher Wray, ar trebui decapitați.

El a făcut aceste comentarii într-un înregistrare video postată pe conturile sale de Facebook, YouTube și Twitter, relatează CNN, citat de Agerpres.

Bannon a pretins în mod eronat că președintele republican în exercițiu a câștigat un nou mandat, deși voturile încă se numără în câteva state-cheie, și a afirmat că Donald Trump ar trebui să îi concedieze pe Fauci și Wray.

Însă apoi a spus că ar merge și mai departe: "Le-aș pune capetele în sulițe. I-aș pune în două colțuri ale Casei Albe ca avertisment pentru birocrații federali. Ori respectați agenda, ori plecați".

Comentariile au fost făcute în timpul unei transmisiuni live a show-ului online al lui Bannon, "War Room: Pandemic" ("Camera de Război: Pandemia").

Videoul a fost disponibil pe pagina de Facebook a lui Bannon timp de circa 10 ore și a fost vizionat de aproape 200.000 de ori înainte ca rețeaua de socializare să îl elimine, invocând duritatea sa și faptul că incită la violență.T

ot joi, și YouTube a eliminat înregistrarea, spunând că încalcă politica sa privind "incitarea la violență".

Twitter a precizat că a suspendat permanent contul podcast-ului 'War Room' al lui Bannon pentru glorificarea violenței.