Anchetatorii americani au interceptat convorbirile telefonice ale lui Paul Manafort, în urma unui ordin secret al unei instanţe, potrivit unor surse citate de CCN.

Printre informaţiile strânse se află discuţii care au generat îngrijorare în rândul anchetatorilor care suspectează că Manafort ar fi încurajat ruşii să ajute în campanie, au declarat trei surse apropiate investigaţiei. Totuşi, două dintre sursele CNN au atras atenţia că dovezile nu sunt concludente.

Ordinul pentru interceptare a fost dat în condiţiile în care Paul Manafort a devenit subiectul unei anchete FBI lansată în 2014. Ancheta are ca subiect activitatea unui grup de firme de consultanţă de la Washington pentru fostul partid de guvernare din Ucraina.

Interceptările au continuat şi după alegerea lui Trump, fiind în cele din urmă oprite la insistenţele avocaţilor preşedintelui şi ale fostului său şef de campanie.

Nu e clar dacă preşedintele american a fost surprins în interceptări.

La începutul anului, FBI a efectuat percheziţii la un depozit care-i aparţine lui Paul Manafort, dar nu ce ştie ce a găsit acolo.