Anchetatorii americani au interceptat convorbirile telefonice ale lui Paul Manafort, în urma unui ordin secret al unei instanțe, potrivit unor surse citate de CCN.

Printre informațiile strânse se află discuții care au generat îngrijorare în rândul anchetatorilor care suspectează că Manafort ar fi încurajat rușii să ajute în campanie, au declarat trei surse apropiate investigației. Totuși, două dintre sursele CNN au atras atenția că dovezile nu sunt concludente.

Ordinul pentru interceptare a fost dat în condițiile în care Paul Manafort a devenit subiectul unei anchete FBI lansată în 2014. Ancheta are ca subiect activitatea unui grup de firme de consultanță de la Washington pentru fostul partid de guvernare din Ucraina.

Interceptările au continuat și după alegerea lui Trump, fiind în cele din urmă oprite la insistențele avocaților președintelui și ale fostului său șef de campanie.

Nu e clar dacă președintele american a fost surprins în interceptări.

La începutul anului, FBI a efectuat percheziții la un depozit care-i aparține lui Paul Manafort, dar nu ce știe ce a găsit acolo.