Un bărbat a călcat în picioare Coranul joi în fața ambasadei Irakului la Stockholm, a constatat o jurnalistă a AFP, dar a renunțat să-i dea foc, așa cum anunțase, provocând furia musulmanilor, care au incendiat recent amabasada Suediei la Bagdad.

Protejat de poliția suedeză, bărbatul, un irakian refugiat în Suedia, a călcat de mai multe ori în picioare un exemplar al Coranunlui și, împreună cu un tovarăș, s-a adresat violent unei mulțimi de câteva zeci de persoane, în majoritate ostile gestiului lui, după care a plecat fără a da foc cărții sfinte a Islamului așa cum voise să facă, scrie La Libre Belgique.

Prim-ministrul irakian a ordoat joi expulzarea ambasadoarei suedeze la Bagdad, înaintea unei manifestații la Stockholm în care un bărbat a amenințat că dă foc unui exemplar al Coranului.

Prim-ministrul irakian, Mohamed Chia al-Soudani, i-a cerut ambasadoarei suedeze la Bagdad să părăsească teritoriul irakian", au anunțat serviciile sale într-un comunicat, adăugând că însărcinatul cu afaceri irakian la Stockholm a fost rechemat.

Această decizie vine după incidente repetate de profanare a Coranului sfânt", potrivit aceleiași surse.

Sursa: RADOR