Coreea de Nord a acuzat Washingtonul și Seulul că desfășoară operațiuni de spionaj în apropierea peninsulei coreene, avertizând că va lua "măsuri imediate" în cazul în care suveranitatea i-ar fi încălcată.

Ministrul adjunct al apărării din Coreea de Nord, Kim Kang II, a declarat că Washingtonul a desfășurat zeci de avioane militare "în aer, ca parte a activității de spionaj împotriva RPDC", potrivit unui comunicat transmis de agenția oficială de presă KCNA folosind acronimul numelui oficial al Coreei de Nord, relatează La Libre Belgique. 

Aceste activități de spionaj observate în ultimele 12 zile de Phenian sunt "la un nivel superior stării de război", se mai arată în comunicat.

"Acest spionaj militar ostil, asociat cu diferite exerciții militare, a devenit cauza principală a escaladării constante a tensiunilor militare regionale", a criticat ministrul adjunct al apărării, Kim Kang II.

Phenianul a denunțat și "intruziunea inamicului", marina sud-coreeană, "dincolo de granița noastră maritimă" și a dat asigurări că va "lua măsurile necesare".

El a criticat, de asemenea, trimiterea către Nord din Sud de baloane care poartă mesaje ostile regimului nord-coreean, numind acest act o "provocare periculoasă" și amenințând cu o "ripostă".

Deși lansarea de pamflete este interzisă în Coreea de Sud din 2021, sud-coreenii continuă să trimită baloane în Nord, provocând furia Phenianului care denunță această practică.


SURSA: RADOR RADIO ROMÂNIA