Liderul nord-coreean Kim Jong-un și-a exprimat "solidaritatea fermă" față de președintele rus Vladimir Putin într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Victoriei, sărbătorită luni, a relatat agenția de știri nord-coreeană KCNA.

În mesaj, Phenianul "a extins solidaritatea fermă față de cauza poporului rus pentru a eradica amenințarea politică și militară și șantajul din partea forțelor ostile și pentru a proteja demnitatea, pacea și securitatea țării".

Potrivit agenției, preluate de RAI NEWS, în scrisoarea trimisă pe 9 mai, Kim își exprimă sprijinul ferm "pentru cauza poporului rus împotriva amenințării politice și militare și a șantajului forțelor ostile".

Mai mult, liderul nord-coreean, care și-a reafirmat recent legăturile strânse cu Rusia și a susținut public invadarea Ucrainei, s-a declarat "convins că relațiile strategice și tradiționale de prietenie dintre cele două țări se vor dezvolta într-un mod stabil".

După începerea invaziei ruse a Ucrainei la sfârșitul lunii februarie, Kim a subliniat cauza conflictului în "politica hegemonică" a Statelor Unite și a Occidentului.

Sursa: RADOR