Consiliul a adăugat 16 persoane și o entitate, Ministerul Forțelor Armate Populare, pe lista celor care fac obiectul înghețării activelor și interdicțiilor de călătorie, transpunând o parte din noile sancțiuni impuse prin Rezoluția 2397 a ONU.

Rezoluția a fost adoptată la 22 decembrie 2017 ca răspuns la activitățile Republicii Populare Democrate Coreene privind programele nucleare și programele de dezvoltare a rachetelor balistice, ”care desconsideră în mod flagrant rezoluțiile anterioare ale Consiliului de Securitate al ONU”, anunță Consiliul UE.

Decizia ridică numărul total al persoanelor și entităților supuse măsurilor restrictive împotriva regimului de la Phenian la 79 de persoane și 54 de entități, conform listei ONU. În plus, 41 de persoane și 10 entități sunt desemnate în mod autonom de UE.

De asemenea, este probabilă adoptarea unor măsuri autonome suplimentare de către UE în următoarele săptămâni.

”UE pune în aplicare toate rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU adoptate ca răspuns la programele nucleare, armele nucleare, alte arme de distrugere în masă și programele de rachete balistice ale RPDC. În plus, UE a impus măsuri restrictive autonome împotriva RPDC, care completează și consolidează regimul de sancțiuni al ONU. Actele juridice au fost adoptate prin procedura scrisă. Acestea se vor publica în Jurnalul Oficial din 9 ianuarie”, potrivit comunicatului Consiliului.