Liderul nord-coreean trăiește și este bine sănătos, a declarat consilierul pentru securitate națională al președintelui sud-coreean, pentru a contracara zvonurile despre problemele de sănătate cu care s-ar confrunta Kim Jong Un, relatează AFP.

"Poziția guvernului nostru este fermă", a afirmat consilierul Moon Chung-In pentru postul de televiziune CNN: "Kim Jong Un trăiește și are o stare bună de sănătate”. Consilierul a adăugat că liderul nord-coreean se află din 13 aprilie într-un sejur la Wonsan, o stațiune de pe litoralul estic al Coreii de Nord."Nicio acțiune suspectă nu a fost detectată până în prezent", a asigurat oficialul sud-coreean.

Zvonurile despre o starea precară de sănătate a liderului Kim Jong Un s-au înmulțit după ce absența sa de la celebrările publice din 15 aprilie a fost remarcată. Această zi marchează cea mai importantă sărbătoare din calendarul politic nord-coreean, deoarece este ziua în care întreaga țară celebrează nașterea fondatorului Kim Il Sung, bunicul actualului lider, relatează Agerpres.

Daily NK, un site de știri gestionat, în principal, de refugiați nord-coreeni, anunțase că liderul Kim Jong Una fost operat în aprilie pentru probleme cardiovasculare și, în prezent, este în convalescență într-o vilă din provincia Pyongan de Nord. Ulterior și alte publicații au scris despre starea precară de sănătate a lui Kim Jong Un.