Locuitorii Coreei de Sud nu vor mai consuma carne de câine. Cel puțin acesta este obiectivul pe care îl urmăresc autoritățile țării, cu intenția declarată ca treptat să introducă interdicția, scrie La Stampa.

În țara în care președintele Yoon Suk Yeol și prima doamnă Kim Keon Hee au șase câini și cinci pisici, consumul de carne de câine nu este interzis oficial, iar de-a lungul anilor guvernele nu au reușit să facă mare lucru, chiar dacă, totuși acum, în țară se mănâncă mai puțină carne de câine decât în ​​trecut.

Un ''obicei'', o ''cruzime'', care nu este pe placul tinerilor, dar care se practică de foarte multe secole și care este ținta a destul de multe critici.

Acum, Partidul Puterii Populare, a indicat un ''calendar'' pentru a trece de la cuvinte la fapte într-o țară în care - conform unui studiu guvernamental de anul trecut - există în jur de 1.150 de ferme de câini și unde mai mult de jumătate milioane de patrupezi sunt crescuți pentru carnea lor.

''Ne așteptăm ca anul acesta să fie adoptată o Lege Specială care să interzică carnea de câine'', a declarat deputatul Yu Eui-dong, după o întâlnire în Parlament la care au participat oficiali din Ministerul Agriculturii și activiști pentru drepturile omului.

Legislația pe care autoritățile o au în pregătire preconizează o perioadă de trei ani pentru a se ajunge la ''dispariția'' completă a sectorului. Concret, cel mai devreme, interdicția ar putea intra în vigoare în 2027.

''Vom asigura sprijin deplin crescătorilor, măcelarilor și altor antreprenori'', a declarat Yu, precizând că vor exista compensații doar pentru afacerile înregistrate care prezintă autorităților un plan în conformitate cu noua regulă de renunțare la industria cărnii de câine.

Pentru Chae Jung-ah de la Humane Society International, ''vestea că guvernul sud-coreean este gata să interzică industria cărnii de câine este ca un vis devenit realitate pentru noi toți care ne-am luptat pentru a pune capăt acestei cruzimi''.

Sursa: RADOR RADIO ROMANIA