Agenția de sănătate publică suedeză a anunțat că este probabil ca în Suedia cazuri individuale de COVID-19 să se fi produs în noiembrie 2019. Și un pacient francez susține că a contractat noul coronavirus în decembrie anul trecut.

''Nu a existat nicio răspândire (a infecției) în afara orașului Wuhan până când am văzut-o în Europa ulterior. Dar eu cred că ați putea găsi cazuri individuale printre călătorii în Wuhan care au fost acolo în noiembrie până în decembrie anul trecut. Acest lucru nu sună deloc ciudat, ci mai degrabă foarte natural'', a declarat marți epidemiologul-șef al Suediei, Anders Tegnell.

Primul caz din Suedia confirmat cu COVID-19 este o femeie din orașul Jönköping testată pozitiv pe 31 ianuarie după o călătorie în China, relatează thelocal.se, preluat de Agerpres.

La finalul lunii octombrie, la Wuhan s-au desfășurat Jocurile mondiale militare de vară 2019, unde au participat și în jur de 100 de membri ai armatei suedeze. Aceștia au stat în Wuhan timp de două săptămâni. Mai mulți dintre cei care au concurat s-au simțit rău și au fost testați pentru noul coronavirus, dar niciunul nu a fost raportat ca fiind testat pozitiv.

Un francez a povestit postului BFMTV că a fost infectat cu noul coronavirus pe 27 decembrie, cu câteva zile înaintea raportării primelor cazuri în China. Atunci, pacientul a fost diagnosticat cu pneumonie, dar o probă prelevată la acea dată a fost acum testată pozitiv cu noul coronavirus.