Numărul deceselor a trecut de 10.000, iar numărul cazurilor confirmate e de circa 250.000. Peste 80.000 de persoane infectate și-au revenit, notează BBC Online.

Italia are în vedere noi măsuri restrictive, în condițiile în care e țara cu cele mai multe victime provocate de noul coronavirus - peste 4.000. 

Guvernele regiunilor din nordul Italiei, cele mai bogate, dar și cele mai greu lovite de pandemie, dar și medicii cer încetarea mai multor activități, inclusiv jogging, și desfășurarea armatei pentru a impune respectarea măsurilor de izolare. Numeroși italieni nu respectă decizia de izolare.

Premierul Giuseppe Conte a cerut UE să reurgă la Mecanismul European de Stabilizare - MES pentru a ajuta statele membre să lupte contra consecințelor epidemiei COVID-19. 

Spania a devenit a patru țară din lume în care numărul morților e mai mare de 1.000.

Dar ministrul de externe Arancha González spune că Guvernul speră că rata infecțiilor va scădea ”în decurs de două săptămâni”. 

În Marea Britanie, numărul deceselor se ridică la 167.

 

 

Începând de duminică, Malaysia va desfășura armata pentru a ajuta poliția să pună în aplicare ordinul de limitare a circulației persoanelor. În această țară s-au înregistrat 900 de cazuri de infectare și două decese.

SUA au suspendat vineri eliberarea vizelor obișnuite în toate țările lumii, a anunțat Departamentul de Stat. "În limita posibilului, ambasadele și consulatele vor continua să elibereze vize de urgență", se arată în anunțul Departamentului de Stat.

Donald Trump a anulat summitul G7 de la Camp David, programat în iunie. 

Deși în multe state americane, noul coronavirus se răspândește rapid, mulți tineri nici nu se gândesc să renunțe la petrecerile de ”spring break”. Fostul actor și guvernator de California Arnold Schwarzenegger a postat mai multe mesaje pe rețelele de socializare în care le cere tinerilor să stea acasă în vacanța de primăvară.

 

''Suntem la începutul crizei. Am luat măsuri excepționale pentru a absorbi primul val, dar am început o cursă contra virusului'',

 a declarat președintele francez, Emmanuel Macron.

În Turcia sunt doar patru decese și 359 de cazuri de contaminare, dar Recep Tayyip Erdogan a interzis vineri, printr-un decret prezidențial, toate evenimentele științifice, culturale și artistice până la sfârșitul lui aprilie.

Bavaria și Saarland sunt primele landuri federale din Germania care impun restricții privind circulația persoanelor, ca măsură de combatere a răspândirii pandemiei de coronavirus. Timp de două săptămâni, locuitorii Bavariei vor avea voie să iasă din casă doar în scopuri absolut necesare, de pildă, pentru a merge la serviciu, la supermarket, la farmacie sau la medic, relatează Deutsche Welle.

Sâmbătă, cancelarul Angela Merkel va avea o videoconferință cu membrii Cabinetului său, pentru a decide dacă vor fi sau nu impuse restricții la nivelul întregii țări, potrivit ZDF.

R. Moldova: Bilanțul cazurilor confirmate a ajuns la 66, relatează Agora.md. 

Canada: Premierul canadian Justin Trudeau a declarat că migranții care vin din SUA pentru a cere azil vor fi trimiși înapoi. Anul trecut, circa 16.000 migranți au trecut granița dintre cele două țări. Călătoriile ”neesențiale” dintre cele două țări au fost restricționate. La fel se va întâmpla și la granița dintre SUA și Mexic.

E a doua zi când China, de unde a pornit pandemia, nu a raportat niciun caz local.

Autoritățile din Iran, una dintre cele mai afectate țări, au cerut să fie evitate vizitele și ieșirile în public, la începutul vacanței de două săptămâni prilejuită de Anul Nou Iranian (Nowruz). În Teheran, avertismentul a fost ignorat, foarte mulți locuitori ieșind că cumpere cadouri și flori pentru cei rude și prieteni.