Una câte una, statele impun noi restricții de circulație pentru a opri răspândirea noului coronavirus. Spania a înregistrat un nou record tragic.

Numărul de decese provocate de noul coronavirus în Italia a fost de 743 în ultimele 24 de ore, a doua cea mai mare creștere înregistrată într-o singură zi. Totuși, numărul de noi cazuri a rămas pe o tendință descendentă. Italia a raportat marți 5.249 de noi cazuri, ducând totalul la 69.176. 

Pe locul trei ca număr de cazuri de COVID-19 se află SUA, cu aproape 50.000, după un plus de 5.860 raportate marți. Numărul deceselor este însă considerabil mai mic, fiind înregistrate 622 până marți.

Numărul cazurilor confirmate în Germania a crescut cu 4.764 într-o singură zi, ajungând la 27.436, a anunțat marți Institutul Robert Koch.

Spania a raportat un nou record de decese cauzate de coronavirus: 514 în 24 de ore, ceea ce ridică bilanțul total la 2.696. Numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus a crescut la 39.673, față de cele 33.089 înregistrate luni. 

Și în Marea Britanie, numărul de cazuri a crescut rapid, depășind 8.000 marți, cu 1.427 mai multe decât în ziua precedentă.

Începând de miercuri, Guvernul de la Chișinău scoate armata pe străzi pentru a impune respectarea regimului special de autoizolare la domiciliu. În R. Moldova au fost confirmate peste 100 de cazuri de COVID-19.

Mai mulți chișinăuieni au văzut deja mașinile blindate pe străzi și pe lângă casele lor, iar unii internauți s-au întrebat pentru ce soldații au nevoie de arme, relatează Agora.md.

Și Polonia va introduce noi restricții pentru cetățeni. Aceștia nu-și vor mai putea părăsi locuințele decât din motive justificate. Va fi redus numărul de pasageri admiși simultan în mijloacele de transport public, pentru a reduce aglomerarea.

Un record negativ s-a înregistrat și în Olanda: 63 de decese într-o zi, cel mai mare de până acum. Numărul total se ridică 276, iar cel al cazurilor confirmate a depășit 5.500, relatează DutchNews.nl.

Președintele SUA Donald Trump a cerut ajutor Coreei de Sud, solicitând echipamente medicale, relatează BBC Online. Ajutorul a fost cerut în cadrul unei convorbiri telefonice cu liderul sud-corean Moon Jae-in.

India a anunțat o carantină totală de 21 de zile, chiar dacă țara cu 1,3 miliarde de locuitori a înregistra puține cazuri confirmate - 519 și 10 decese.

Thailanda va declara stare de urgență începând de joi timp de o lună, pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus. Numărul total de cazuri de infectare a ajuns la 827, iar numărul morților este de patru. 

Turcia a impus restricții privind orele de lucru ale magazinelor alimentare, a numărului de cumpărători din supermaketuri și de pasageri din autobuze, relatează Reuters.