Peste 24.000 de persoane au murit din cauza COVID-19 în peste 175 de țări din întreaga lume, relatează BBC Online.

Noul coronavirus s-a răspândit rapid în întreaga lume, afectând peste 175 de țări.

Peste 24.000 de persoane au murit din cauza COVID-19.

Sunt peste 537.000 de cazuri confirmate în întreaga lume, cele mai multe în SUA, urmate de China. Sudul Europei a fost și el lovit puternic de pandemie. 

+++

Președintele american Donald Trump a anunțat pe Twitter că a discutat vineri la telefon cu omologul său chinez Xi Jinping, despre cooperarea ”strânsă dintre Statele Unite și China în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. ”China a trecut prin multe și a dezvoltat o puternică înțelegere a virusului...Mult respect!”, a scris Donald Trump, care a criticat în mai multe rânduri Beijingul pentru modul în care a ascuns la început informații despre ”virusul chinezesc”. 

Începând de sâmbătă până pe 5 aprilie, Rusia va închide toate cafenelele și restaurantele.  Premierul Mihail Mișustin le-a cerut vineri tuturor cetățenilor să rămână în case, cu excepția deplasărilor esențiale, în contextul în care Rusia a raportat 196 de noi cazuri într-o zi, un nou record. E a treia zi consecutivă de creștere record, a spus premierul, avertizând că este nevoie să fie luate măsuri mai dure.

Rusia a trecut de 1.000 de cazuri confirmate și patru decese. 

Un angajat de la Kremlin a contractat noul coronavirus. Purtătorul de cuvânt al președintelui Dmitri Peskov a declarat că Vladimir Putin lucrează în condiții normale. 

Guvernul german propune utilizarea geolocalizării pentru izolarea persoanelor infectate cu noul coronavirus, pentru ținerea sub control a epidemiei. Ministerul de interne recomandă  exemplul Coreei de Sud în ce privește testarea intensivă pentru COVID-19 și folosirea datelor de localizare prin smartphone pentru urmărirea celor care au venit în contact cu persoane contaminate.

Ungaria va impune restricții de deplasare a cetățenilor în afara locuințelor lor în perioada 28 martie - 11 aprilie, pentru a se limita răspândirea noului coronavirus, a declarat vineri prim-ministrul Viktor Orban la postul public de radio. Între orele 9:00 și 12:00, magazinele alimentare și farmaciile vor fi disponibile doar pentru clienții de peste 65 de ani.