Numărul infectărilor cu noul coronavirus a depășit 300.000 la nivel mondial, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins. 13.000 de persoane au decedat din cauza COVID-19.

În Spania crește rapid numărul de cazuri confirmate. Până sâmbătă la prânz, Ministerul sănătății anunțase 25.000 de persoane infectate, cu 5.000 mai multe față de vineri. Numărul morților a trecut de 1.300.

Un bărbat în vârstă de 88 de ani e prima persoană din Israel care a decedat de la debutul epidemiei noului coronavirus.

Germania: Ca de obicei, cancelarul Angela Merkel și-a făcut singură cumpărăturile într-un supermarket din Berlin. Potrivit RTL, ea și-a cumpărat, printre altele, vin și hârtie igienică.

În Germania s-au înregistrat 77 de morți și aproape 22.000 de cazuri confirmate.

Italia: Alți cinci medici italieni au murit din cauza coronavirusului, numărul doctorilor care și-au pierdut viața ajungând la 13. Informațiile oficiale arată că 2.829 de angajați din sănătate au fost deja infectați, transmite Mediafax.

 

Primul tur al alegerilor prezidențiale din Polonia e programat pentru 10 mai.

Potrivit sondajelor realizate după declanșarea pandemiei, președintele Andrzej Duda, aliat al partidului PiS al premierului Mateusz Morawiecki, este favorit, având șanse să câștige din primul tur, 

Opoziția a cerut amânarea alegerilor. Circa 70% dintre persoanele chestionate doresc amânarea alegerilor, potrivit unui sondaj al agenției independente Pollster. publicat de cotidianul Rzeczpospolita.

Polonia a raportat vineri 411 de cazuri de COVID-19 și cinci decese.

Marea Britanie: Guvernul a decis vineri închiderea barurilor, restaurantelor, cinematografelor, sălilor de fitness și teatrelor pe termen nedefinit.

Uniunea Europeană: Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a anunțat vineri că a deschis o anchetă privind importarea în Europa a unor produse false de luptă împotriva pandemiei de coronavirus, cum ar fi dezinfectanți, teste, măști și materiale medicale.

Bulgaria: Parlamentul a votat vineri, după o dezbatere aprinsă, o decizie care permite desfășurarea armatei pe străzi pentru a ajuta la punerea în aplicare a măsurilor de combatere a coronavirusului, cu un mandat de a folosi forța fizică în cazul în care aceasta este absolut necesar, relatează Reuters, preluată de Agerpres.