Vladimir Putin a anunțat o săptămână de concediu plătit pentru toți salariații, pentru a-i determina pe ruși să rămână în case, dar nu a impus restricții de circulație.

Rusia: Președintele Vladimir Putin a anunțat o săptămână de concediu plătit pentru toți salariații, pentru a-i determina pe ruși să rămână în case. Orașele rusești, inclusiv Moscova, nu au impus restricții de circulație, relatează Reuters. Autoritățile ruse au raportat în jur de 700 de cazuri, dar mulți se îndoiesc de veridicitatea cifrelor furnizate de Kremlin. 

Președintele rus a precizat miercuri magazinele vor rămâne deschise.

Totodată, Vladimir Putin a decis amânarea referendumului pentru modificarea Constituției. Reforma constituțională îi permite să rămâne președinte încă două mandate.

Germania interzice intrarea lucrătorilor sezonieri străini pe teritoriul său, în pofida opoziției sectorului agricol aflat în criză de forță de muncă. Interdicția este valabilă inclusiv pentru cetățenii statelor membre ale UE, fapt care îi afectează pe muncitorii sezonieri români, destul de numeroși în Germania. Julia Klockner, ministrul agriculturii, a evocat posibilitatea angajării  șomerilor, migranților și personalului din HORECA, afectat de restricțiile impuse pentru a limiteza răspândirea noului coronavirus. 

Și al doilea test al cancelarului Angela Merkel a fost negativ.

SUA: Secretarul american al apărării, Mark Esper, a ordonat încetarea timp de 60 de zile a tuturor deplasărilor angajaților civili și militari din Departamentul apărării și ale familiilor acestora care locuiesc cu ei în străinătate, conform unui comunicat. Ordinul vizează circa 90.000 de membri ai forțelor armate americane desfășurați în străinătate. Misiunea din Afganistan nu e afectată de această decizie.

Pentagonul a anunțat că peste 400 de angajați militari și civili au fost infectați cu noul coronavirus.