Președintele Donald Trump a anunțat duminică prelungirea aplicării măsurilor vizând menținerea distanței sociale până pe 30 aprilie. El a spus că limitarea numărului de decese la 100.000-200.000 ar constitui o "treabă bună".

Administrația americană a redus numărul potențial de decese din estimările anterioare, care era de peste două milioane.

"Dacă am putea-o menține așa cum spuneam, la 100.000, este o cifră oribilă, poate chiar mai puțin ...deci să avem între 100.000 și 200.000, vom fi făcut toți o treabă foarte bună", a spus Trump, conform dpa, preluată de Agerpres.

Președintele american a mai anunțat că un "pod aerian" va aduce echipamente medicale în SUA, fără a preciza clar care vor capetele acestuia. El a lăsat, de asemenea, să se înțeleagă că anumite materiale precum măștile de protecție, de o importanță crucială pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, dispar în mod suspect din spitalele americane.

Conform datelor furnizate de universitatea Johns Hopkins, în SUA s-au înregistrat peste 139.000 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, un număr record la nivel global. Numărul total al deceselor se ridica duminică seara la 2.436.