Cazurile de COVID-19 cresc alarmant în toată Europa, dar mai ales în Franța: marți, potrivit ministrului Sănătății, François Braun, peste 200.000 de noi infecții au fost înregistrate zilnic.

Farmaciile din Franța nu reușesc să satisfacă cererea de teste.

Pentru francezi, acesta este al șaptelea val, primul în plină vară. Orașul Lyon este deosebit de afectat.

Farmacistul Erwan Greaud explică: "De o săptămână, am observat o creștere a numărului de teste și a numărului de cazuri pozitive, iar astăzi am făcut peste 30 de teste, în timp ce înainte făceam mult mai puține... Sunt cazuri pozitive în fiecare zi, există aproape un pozitiv din doi. 50% dintre persoanele testate sunt pozitive, datele au crescut în mod vertiginos".

Autoritățile franceze, care exclud deocamdată restricțiile, recomandă folosirea măștilor – însă nu sunt obligatorii – mai ales în locurile aglomerate în interior și în transportul public.

Cazurile de COVID-19 sunt în creștere și în Germania, cu aproape 150.000 de cazuri pozitive pe zi, o cifră puțin mai mică decât cea înregistrată duminică, 3 iulie, în Regatul Unit, 154.557.

În Italia - conform datelor Ministerului Sănătății - 132.274 de noi infecții cu COVID-19 au fost înregistrate marți, 5 iulie, precum și 94 de victime.De cinci luni (era 8 februarie) nu au fost mai mult de 100.000 de cazuri pe zi

.Rata pozitivității crește la 28,5%, cu 464.732 de teste efectuate.

"Ne pregătim pentru o campanie de vaccinare, în toamnă, în care vom extinde vârsta pentru rapelul vaccinului anti-Covid", a declarat ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza.

Internările la terapie intensivă au crescut cu 20 de unități si cele din secțiile obișnuite cu 355 de unități.

Regiunea cu cel mai mare număr de cazuri zilnice este Lombardia, cu 19.037 de noi cazuri pozitive. Luni au fost 36.282 de infectați.

"La jumătatea lunii iulie este prevăzută o scădere a curbei infecțiilor, nu vor fi noi restricții", a informat subsecretarul italian al Sănătății, Pierpaolo Sileri.

sursa: RADOR