Germania a primit, în 2015, aproape un milioan de refugiați, înregistrând în noiembrie un nou record – 206.101 de solicitanți de azil, față de 181.168 în octombrie. Între timp, Austria a început să construiască un gard la granița cu Slovenia.

Ultimele date prezentate de Ministerul de Interne arată că numărul total al refugiaților care au sosit, anul acesta, în Germania se ridică la 964.574.

Ce e și mai important: în pofida frigului, numărul refugiaților nu scade, ba dimpotrivă. Astfel, dacă în octombrie au intrat în Germania 181.166 de refugiați, luna trecută numărul lor a ajuns la 206.101, un nou record pentru această țară.

Pe baza acestor cifre, autoritățile estimează că până la sfârșitul anului numărul solicitărilor de azil va depăși un milion.

În 2014, Germania a primit 238.676 de refugiați.

Mai mulți parlamentari au criticat ritmul lent al soluționării cererilor de azil, deși s-au făcut numeroase angajări în instituțiile care se ocupă de chestiunea refugiaților.

Potrivit Deutsche Welle, la sfârșitul lunii noiembrie existau 355.914 de solicitări de azil neprocesate dintr-un total de 425.035 depuse la acea dată.

Gard la granița dintre două țări Schengen

Autoritățile de la Viena au început, luni, instalarea unui gard lung de 3,7 km și înalt de 2,2 km la granița cu Slovenia, deși în ultimele luni a scăzut afluxul de refugiați către Austria. 

Viena anunțase încă din octombrie că intenționează să ridice un gard, argumentând că măsura nu vizează blocarea refugiaților, ci o mai bună gestionare a situației.

Autoritățile estimează că gardul va fi terminat până la Crăciun.

Luna trecută, Slovenia a ridicat un gard la granița cu Croația. Ungaria a luat măsuri similare la frontierele cu Serbia și Croația.