Viitorul războiului dintre Rusia și Ucraina nu se stabilește doar pe câmpul de luptă. Există și o amenințare îngropată în birouri, mai precis în cele ale Kremlinului.

Cel puțin așa susține președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a asigurat că omologul său rus, Vladimir Putin, va ajunge să fie asasinat de cercul său apropiat. "Cu siguranță va fi o perioadă în care fragilitatea regimului lui Putin se va simți în interiorul statului", explică Zelenski într-un documentar despre primul an al conflictului, potrivit The Mirror, preluat de El Periodico.

"Carnivorii îl vor mânca pe carnivor. Este foarte important și vor avea nevoie de un motiv pentru a-și justifica fapta. (...) Vor găsi un motiv pentru a-l ucide pe criminal. O să funcționeze? Da. Când? Nu știu", susține președintele ucrainean.

Declarațiile lui Zelenski vin în același timp cu rapoartele care vorbesc despre tensiuni între Putin și Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari Wagner. Prigojin i-a acuzat pe ofițerii militari ruși de "înaltă trădare", deoarece i-au interzis accesul la muniție.

The Washington Post a relatat în decembrie anul trecut frustrarea crescândă a celor mai apropiați aliați ai lui Putin față de conducerea președintelui rus, punând la îndoială faptul că strategia sa privind Ucraina.

Sursa: RADOR