113 persoane au fost arestate în Turcia după prăbușirea a mii de clădiri în sudul țării în urma cutremurului de luni, a relatat presa locală, preluată de La Libre Belgique.

Prăbușirea bruscă a clădirilor, care arată construcția de slabă calitate și nu a dat practic nicio șansă rezidenților, provoacă furie în Turcia, unde circa 33.000 de persoane au murit și peste 80.000 au fost rănite.

Alte arestări sunt așteptate după ce procurorul din Diyarbakir, una din cele zece provincii afectate de cutremur, a anunțat sâmbătă că a emis 29 de mandate de arestare, relatează agenția oficială Anadolu. Potrivit acestei surse, una din persoanele arestate este un antreprenor care a construit blocuri la Gaziantep și a fost reținut la Istanbul.

Au fost lansate mai multe anchete de către procurorii din provinciile afectate, precum Kahramanmaras, unde districtul Pazarcik s-a aflat în epicentrul seismului.

Ministrul turc al justiției a ordonat procurorilor din cele zece provincii să deschidă "birouri de anchetă privind crimele având legătură cu cutremurele de pământ". Vineri, poliția a reținut pe aeroportul din Istanbul un antreprenor din provincia Hatay, al cărui complex rezidențial de lux Renaissance s-a prăbușit complet peste locuitorii săi. 

Sursa: RADOR