Un seism de magnitudine 7,1 pe scara Richter a lovit marți centrul Mexicului, chiar în timpul unei simulări de cutremur, la 32 de ani după un eveniment similar care a provocat mii de decese.

UPDATE: Bilanţul seismului a fost revizuit în scădere la 217 morți, de la 248 anterior.

Mexicul a decretat trei zile de doliu național.

+++++

„Până în prezent, Ambasada României la Ciudad de Mexico nu deține informații conform cărora printre victime s-ar afla și cetățeni români. Menţionăm că nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea rezidenților români sau a rudelor acestora”, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit Digi24, în capitala Ciudad de Mexico, cel puţin 27 de clădiri s-au prăbuşit total sau parţial, iar aproape 4 milioane de oameni au rămas fără curent electric.

Acest cutremur a lovit chiar în ziua în care acum 32 de ani, mii de persoane mureau în capitala Mexicului, tot din cauza unei mişcări de pământ.

Sirenele de avertizare au sunat, dar unii locuitori au crezut că este vorba numai de o simulare şi nu le-au luat în seamă.

Mexicul este o ţară cu risc seismic mare, iar un cutremur cu magnitudinea 8,1, produs luna aceasta în sudul ţării, s-a soldat cu cel puţin 90 de morţi.