Extremiști de dreapta și rasiști americani au discutat cu activiști străini care împărtășesc aceleași opinii și au călătorit peste hotare pentru a se întâlni cu ei, a declarat directorul FBI, Christopher Wray.

În fața membrilor comitetului de informații al Camerei Reprezentanților, Wray a afirmat că FBI i-a considerat pe militanții de extremă dreapta din SUA drept extremiștii interni cu cele mai ample legături internaționale și că aceștia au stabilit relații pe social media în afara țării, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Șeful FBI a menționat că unii extremiști de dreapta americani s-au deplasat în Europa pentru a se întâlni și posibil a se antrena cu activiști europeni.

Afirmațiile lui Christopher Wray sunt concordante cu concluziile unui raport intern al comunității de informații din SUA.

Potrivit Reuters, raportul respectiv indică faptul că americani au călătorit în Ucraina pentru a lupta cu forțele pro-ruse împotriva guvernului ales al țării.

Wray nu a precizat la ce rasiști s-a referit, dar raportul respectiv menționa că adepți ai supremației albilor din SUA sunt ''personajele cu cele mai persistente și îngrijorătoare conexiuni transnaționale''.