Documente clasificate din vremea când Joe Biden era vicepreședinte au fost găsite de avocații săi într-un birou pe care îl folosea la Penn Biden Center, un think tank din Washington, pe când era profesor onorific la Universitatea din Pennsylvania.

Descoperirea datează din 2 noiembrie, cu puțin înainte de Midterm. În aceeași zi, avocații lui Biden au informat Arhivele Naționale, care au intrat în posesia materialului și au informat Departamentul de justiție, care anchetează cazul, notează La Stampa.

Știrea creează mult disconfort la Casa Albă, deoarece vine în timp ce Departamentul de justiție investighează cantitatea mare de materiale clasificate descoperite la reședința lui Donald Trump din Mar-a-Lago. În cazul lui Biden, ar fi vorba de aproximativ zece documente, care se aflau într-un dosar împreună cu alte hârtii neclasificate și care au fost imediat restituite, dar "uitarea" ridică multe semne de întrebare.

Potrivit unei surse CBS, nu ar conține secrete nucleare. Avocații președintelui le-au descoperit în timp ce împachetau documente dintr-un dulap închis, pentru a elibera spațiul de birou folosit de Biden la acea vreme.

"Casa Albă cooperează cu Arhivele Naționale și Departamentul de Justiție cu privire la descoperirea a ceea ce par a fi documente ale Administrației Obama-Biden, inclusiv un număr mic de documente marcate drept clasificate", a declarat Richard Sauber, consilier special al lui Biden.

"Documentele nu erau supuse niciunei cereri sau investigații anterioare din partea Arhivelor Naționale", a adăugat el, prin urmare, este o situație diferită față de documentele deținute de Trump.

Sursa: RADOR