Acest mesaj a fost transmis de Igor Dodon lui Vladimir Putin cu ocazia aniversării a 26 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între R. Moldova și Rusia.

”Istoria relațiilor dintre țările și popoarele noastre cuprinde, însă, o perioadă mult mai lungă. Ne leagă credința ortodoxă unică, o istorie comună de mai multe secole, ani de luptă și făurire în comun. Împreună, am ținut piept expansiunii unor state agresoare, atît din Est, cît și din Vest. Împreună, am învins fascismul în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Or, poporul moldovenesc nu va da nicicînd uitării toate acele fapte bune pe care le-a făcut și continuă să le mai facă Rusia”, i-a transmis președintele moldovean omologului rus.

Dodon își exprimă părerea de rău pentru faptul că în prezent relațiile dintre cele două țări nu sînt unele dintre cele mai bune.

”Anumite forțe din țara noastră și din afara ei doresc să compromită relațiile dintre Moldova și Rusia. Cred însă că bunul simț, cu siguranță, va triumfa și nimeni nu va izbuti să contrapună popoarele noastre.Mai avem de făcut foarte multe lucruri pe calea comună a cooperării și făuririi. Am convingerea că statele noastre au nu numai un trecut glorios, ci și un viitor plin de demnitate”, l-a asigurat prorusul Igor Dodon pe Vladimir Putin.