Doi minori, cu vârste de 12 şi 13 ani, au fost puşi sub acuzare de autorităţile turce, pentru că l-au insultat pe preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, distrugând un afiş cu imaginea acestuia, informează AFP, preluată de Mediafax.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi băieţi ar putea fi condamnaţi la închisoare, primind împreună pedepse de la 14 luni până la patru ani şi opt luni.

Potrivit Parchetului din Diyarbakir, cei doi veri, cu vârste de 12 şi 13 ani, au fost surprinşi în luna mai în timp ce distrugeau un poster cu Erdogan pe străzile din Diyarbakir.

Cei doi băieţi însă s-au apărat, motivând că ei doar doreau să vândă hârtia.

"Dacă preşedintele pune sub acuzare doi copii care au rupt un poster, este trist ce se întâmplă cu justiţia", a precizat avocatul celor doi minori inculpaţi, Ismail Korkmaz.

Băieţii sunt puşi sub acuzare în baza unui articol din Codul Penal turc, prin care sunt sancţionaţi cei care "aduc atingere imaginii" şefului statului cu până la patru ani de închisoare.

Criticii comentează că Erdogan a devenit din ce în ce mai autoritar de când a devenit preşedinte în august 2011 şi că numărul celor puşi sub acuzare pentru presupusele insulte aduse la adresa lui a crescut.