Fostul președinte american Donald Trump a scăpat sâmbătă de un verdict de vinovăție la finalul unui proces istoric în Senatul SUA, care îl judeca pentru rolul său în violențele de pe 6 ianuarie de la Capitoliu.

Senatorii s-au pronunțat cu o majoritate de 57 din 100 pentru condamnarea miliardarului. Ar fi fost însă necesare două treimi din voturile camerei superioare pentru a ajunge la un verdict de vinovăție, care ar fi putut fi urmat de o interdicție de a ocupa funcții publice.

Fostul președintele Donald Trump era judecat în cel de-al doilea proces de impeachment contra sa pentru "incitare la insurecție".

"Mișcarea noastră magnifică, istorică și patriotică, 'Make America Great Again', este abia la început", a reacționat Trump într-un comunicat, pozând încă o dată în victima unei "vânătoare de vrăjitoare".

Pentru Donald Trump, este vorba despre o a doua achitare în tot atâtea proceduri de destituire, caz unic în istoria SUA.

În prima sa reacție la acest verdict, fostul președinte de 74 de ani a părut să se pregătească pentru viitor. "În lunile următoare, voi avea multe să vă împărtășesc și sunt nerăbdător să continui incredibila noastră aventură pentru măreția Americii", a spus el.