Președintele american Donald Trump a calificat luni drept "animale" un grup de manifestanți, cerând aplicarea legii pentru sancționarea distrugerii de bunuri în cadrul manifestațiilor.

"Băgați aceste animale în închisoare, acum", scrie Trump într-o postare pe Tweet, una dintre numeroasele postări ale sale din cursul dimineții, relatează DPA, preluată de Agerpres.

Președintele american încearcă să se prezinte ca un susținător al legii și ordinii, după o vară cu manifestații ample împotriva brutalității polițienești și a rasismului, care uneori au degenerat în violențe.

Trump a început luni un maraton de întâlniri electorale în trei state-cheie Florida, Pennsylvania și Iowa, primele de când a contractat Sars-CoV-2, într-o tentativă de a-și relansa campania, în speranța că îl va ajunge din urmă pe Joe Biden până la alegerile din 3 noiembrie.

Chiar dacă a primit permisiunea de la medicul său de a se prezenta în public, recomandările din domeniul sănătății arată că el ar trebui să mai rămână în izolare până va deveni cert că nu răspândește coronavirusul.

Președintele republican, care candidează pentru un al doilea mandat, rămâne în urma contracandidatului său democrat Joe Biden în sondaje, iar decalajul dintre ei se mărește.