Legislatorii republicani i-au cerut lui Donald Trump Jr., fiul cel mare al președintelui american, să vină la o audiere în Congres în legătură cu întâlnirea sa controversată cu o avocată rusă în timpul campaniei electorale a tatălui său din 2016.

Dacă acceptă, Trump Jr. va fi primul membru al cercului restrâns de rude și colaboratori apropiați ai președintelui republican care depune mărturie în fața legislatorilor care anchetează în legătură cu interferența rusă în campanie, notează Reuters, preluată de Agerpres.

Senatorul republican Chuck Grassley a afirmat joi că intenționează să-i trimită o scrisoare fiului președintelui pentru a-l convoca la audiere, care ar putea avea loc săptămâna viitoare.

Președintele Camerei Reprezentanților, republicanul Paul Ryan, a subliniat într-o conferință de presă că "toți martorii chemați la audieri în Congres trebuie să se prezinte".

Donald Trump Jr. a confirmat că întâlnirea sa cu avocata rusă, dezvăluită sâmbătă de ziarul american New York Times, a avut loc la Trump Tower din New York la puțin timp după ce tatăl său a obținut nominalizarea republicană pentru a candida la președinția SUA, dar a insistat că nu a fost nimic în neregulă în legătură cu întrevederea respectivă.

"Evident, sunt prima persoană implicată într-o campanie care a acceptat o întâlnire pentru a se informa despre un adversar... nu a dus nicăieri, dar a trebuit să ascult", a transmis Donald Trump Jr luni pe Twitter. El a mai anunțat atunci, tot pe Twitter, că este pregătit să pună tot ce știe la dispoziția congresmenilor care anchetează legăturile dintre campania lui Donald Trump și Rusia.

Donald Trump Jr. a susținut că nu l-a informat pe tatăl său în legătură cu întâlnirea.

Joi, la Paris, Donald Trump l-a apărat din nou pe fiul său.

”În ceea ce-l privește pe fiul meu, este un tânăr minunat. A avut o întâlnire cu o avocată rusă. Nu cu o avocată a guvernului, dar cu o avocată rusă. A fost o scurtă întâlnire", a spus el în cursul unei conferințe de presă comune cu omologul său francez, Emmanuel Macron, la Palatul Elysee.

"Din punct de vedere practic, cred că majoritatea oamenilor ar fi acceptată această întâlnire", a adăugat liderul de la Casa Albă.