Fostul președinte Donald Trump, care cochetează cu ideea candidaturii pentru un nou mandat de președinte al Statelor Unite, a promis luni seară că va face un anunț foarte important săptămâna viitoare, informează AFP, citată de Agerpres.

"Voi face un anunț foarte important marți, 15 noiembrie, la Mar-a-Lago", reședința sa din statul Florida, a anunțat miliardarul republican în timpul unui miting de campanie în Ohio, în ajunul alegerilor de la jumătatea mandatului, un scrutin decisiv pentru viitorul său politic, dar și al actualului locatar de la Casa Albă, Joe Biden.

Până în ultimul moment, Donald Trump a lăsat să plutească incertitudinea asupra unui posibil anunț al candidaturii sale luni seară. A dat însă asigurări că nu vrea să umbrească vizibilitatea candidaților republicani pe care îi susține în aceste alegeri.

În fața unei mulțimi de susținători cu șepci roșii, culoarea republicanilor, fostul președinte în vârstă de 76 de ani a descris luni seară în culori extrem de sumbre America sub administrația Joe Biden: o țară în care creșterea prețurilor "sugrumă gospodăriile", unde "criminalitatea violentă este scăpată de sub control" și în care extrema stângă "ne îndoctrineze copiii".

"Există o singură soluție pentru a pune capăt acestei nebunii", a pledat miliardarul republican.

"Dacă doriți să puneți capăt distrugerii țării noastre și să salvați visul american trebuie să votați pentru republicani mâine", a spus Donald Trump.