Un atacator a deschis focul în Dayton, statul Ohio, la doar câteva ore după ce zeci de persoane au fost împușcate într-un centru comercial din El Paso, Texas.

Zece persoane, inclusiv atacatorul, au fost ucise în schimbul de focuri din orașul Dayton, , din nord-vestul Statelor Unite), potrivit poliției locale. „Atacatorul este mort. Alte nouă persoane au fost ucise. Cel puțin 16 persoane au fost spitalizate din cauza rănilor”, a scris poliția pe Twitter, cerând locuitorilor să evite zona, iar celor care au fost martori să ofere informații despre incident.

Autoritățile nu au furnizat detalii despre circumstanțele atacului, cu excepția faptului că a avut loc în districtul Oregon al orașului, un cartier cunoscut pentru cluburi de noapte, baruri, galerii de artă și magazine, scrie agenția Reuters, preluată de Agerpres.

Împușcăturile au survenit la câteva ore după un atac armat într-un magazin Walmart din El Paso, din sudul SUA, care s-a soldat cu 20 de morți și 26 de răniți.

Cele două atacuri survin după un eveniment similar ce a avut loc marți, când două persoane au fost ucise și un polițist a fost rănit într-un alt magazin Walmart, din Mississippi.

Duminica trecută, trei persoane, între care un băiat de șase ani, au fost ucise când un atacator de 19 ani a deschis focul la un festival gastronomic la Gilroy, în California, la sud de San Francisco.