Două grupuri mari de migranți ar fi reușit să treacă granița dintre Belarus și Polonia, unde autoritățile poloneze au desfășurat importante efective de soldați, pregătindu-se pentru noi confruntări între forțele de ordine și migranți.

Câteva zeci de oameni au reușit să distrugă împrejmuirea în apropierea satelor Krynki și Bialoweza și au trecut granița, a relatat marți seara agenția de presă poloneză PAP, citând postul de radio local Bialystok.

O purtătoare de cuvânt a grănicerilor a declarat pentru postul de radio că în dreptul celor două sate gardul și barierele au fost înlăturate cu forța.

Unii migranți au fost duși înapoi în Belarus, dar alții au reușit să fugă, a adăugat aceasta.

De partea belarusă a graniței se află câteva sute de migranți, menționează dpa, preluată de Agerpres, amintind că Polonia refuză să le permită migranților accesul pe teritoriul său și în ultimele săptămâni a trimis sute de întăriri la frontieră, unde a instalat, de asemenea, un gard de sârmă ghimpată.

Marți, președintele belarus Aleksandr Lukașenko a cerut ca migranților să li se permită intrarea în Polonia, asigurând într-un interviu că aceștia urmăresc în principal să se stabilească în Germania și nu în Polonia.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Comisiei Europene citat marți de Reuters, circa 2.000 de migranți sunt adunați la granița dintre Belarus și Polonia și încearcă să pătrundă în Uniunea Europeană.