Două avioane care se îndreptau spre Paris, plecate din SUA, au fost nevoite să aterizeze de urgență după amenințări anonime iar cei peste 700 pasageri și echipajele au fost debarcate în siguranță, au transmis oficialii citați de Reuters.

Zborul 65, un Airbus A-380 care a decolat din Los Angeles, a aterizat în siguranță în Salt Lake City unde pasagerii și echipajul au fost escortate către terminal, a declarat un purtător de cuvât al Administrației Federale pentru Aviație. Potrivit presei locale ar fi fost vorba despre peste 500 de persoane. 

FBI a transmis că nu a fost găsită nicio probă care să indice că amenințările cu bombă au fost reale. Aeroportul a transmis că operațiunile nu au fost afectate.

Al doilea avion, un Boeing 777 care a plecat de pe aeroportul Dulles International din apropierea Washingtonului a aterizat de urgență pe Halifax International Airport în Nova Scotia, fiind debarcați 262 de pasageri și echipajul.

Poliția scoțiană a transmis pe Twitter că au adus câini care au căutat indicii de prezență a explozibilelor în avion, dar nu au fost oferite mai multe detalii. 

Într-o declarație succintă, Air France a spus că ambele zboruri au fost subiectul unor amenințări anonime cu bombă după ce au decolat.