Un dublu atentat cu bombă, comis sâmbătă seara la Istanbul s-a soldat cu cel puțin 29 de morți, majoritatea polițiști, și 166 de răniți, a anunțat ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu.

Dintre cei 29 de oameni uciși, 27 sunt polițiști, ceilalți doi sunt civili, a precizat ministrul, într-o conferință de presă la Istanbul.

AFP, preluată de Agerpres relatează că, potrivit oficialului turc, 10 persoane au fost reținute și plasate în arest în legătură cu acest atac, ultimul dintr-un val de atentate care a însângerat Turcia din vara lui 2015. 


Conform lui Soylu, un vehicul capcană a explodat în proximitatea unei mașini de transport a poliției, la ora 22:29 (19:29 GMT), în fața la Vodafone Arena și, 45 de secunde mai târziu, un kamikaze s-a aruncat în aer în mijlocul unui grup de polițiști în parcul din apropiere Maçka. 

Vicepremierul turc Numan Kurtulmus a denunțat un "atac terorist care a vizat în mod clar forțele de poliție de intervenție". 

Acest dublu atac, care nu a fost imediat revendicat, a lovit un cartier turistic al Istanbulului, situat între emblematica piață Taksim și fostul palat imperial Dolmabahçe, în partea europeană a metropolei turce.