Egiptul și-a înghețat rolul de mediator între Israel și facțiunile palestiniene pentru a căuta o soluție la războiul din Fâșia Gaza, după asasinarea numărului doi al biroului politic al Hamas, Saleh al-Arouri, la periferia Beirutului.

"Egiptul a informat oficial Israelul că și-a înghețat rolul de mediator între Israel și facțiunile palestiniene pentru a încheia un acord care să conducă la încheierea războiului" în urma asasinarii lui Saleh al-Arouri, marți, atribuită Israelului, au declarat miercuri pentru EFE surse palestiniene și egiptene, care au cerut anonimatul ca urmare a caracterului sensibil al acestui subiect.

Conform acelorași surse, mișcările Hamas și Jihad Islamic au informat la rândul lor Cairo despre suspendarea negocierilor cu Israelul în vederea unei încetări a focului.

Până acum, Egiptul nu a comunicat oficial acest pas, remarcă EFE, preluată de Agerpres.

Uciderea unui important lider al mișcării islamiste palestiniene Hamas va avea cu siguranță consecințe, a afirmat miercuri ministrul iranian al apărării, care a învinuit totodată SUA pentru creșterea tensiunilor, relatează dpa.

Principala responsabilitate o poartă politica Statelor Unite, a declarat Mohammad-Reza Gharaei Ashtiani înainte de o reuniune a cabinetului la Teheran.

Numărul doi al grupării islamiste palestiniene Hamas, Saleh al-Arouri, a fost ucis marți seară într-un atac aerian în suburbiile capitalei libaneze Beirut, au anunțat gruparea palestiniană și responsabili libanezi.

Hamas a învinuit imediat Israelul pentru acest atac, iar Israelul nu comentează în legătură cu presupuse atacuri sau asasinate "țintite" în străinătate.