Ziarul spaniol El Paris prezintă presupusa structură a celulei teroriste care a comis atentatele de la Bacelona și Cambrils. Dintre aceștia, șase sunt morți, patru au fost reținuți, iar trei sunt în continuare căutați de autoritățile spaniole.

Poliția spaniolă a ucis cinci teroriștii care au rănit șase persoane în stațiunea balneară Cambrils.Trei suspecți sunt căutați în continuare, dar autoritățile nu exclud posibilitatea să fi murit în explozia de miercuri, de la Alcanar, din locuința unde teroriștii ar fi încercat să fabrice explozibili, loc în care s-au găsit ADN-ul a trei persoane. De asemenea, autoritățile au arestat, în ultimele zile, mai multe persoane suspectate de implicare în complot și în atac, scrie ziarul spaniol El Pais, care care prezintă presupusa structură a celulei, citat de News.ro.

Morți la Cambrils

 • Moussa Oukabir. Denunțat de fratele său, Driss Oukabir, ca persoana care i-a furat documentele pentru a închiria furgoneta care a intrat în mulțime la Barcelona.
 • Mohamed Hichamy. Implicat în obținerea vehiculului.
 • Omar Hichamy. Fratele lui Mohamed Hichamy, minor.
 • Said Aalla. Cardul său credit a fost găsit furgoneta abandonată la Cambrils. Fratele lui Yousseff și al lui Mohammed, unul dintre deținuții de la Ripoll.
 • Houssaine Abouyaaqoub. Fratele lui Younes Abouyaaqoub, suspectat că a condus furgoneta de la Barcelona.

Căutați

 • Youssef Aalla. A călătorit la Zurich în decembrie 2016, împreună cu Mohamed Hichamy. Este posibil să se fi ocupat de explozibili.
 • Abdelbaki Es Satty. Imam din Ripoll. El a închiriat locuința din Alcanar care a sărit în aer și este posibil să fi murit acolo.
 • Younes Abouyaaqoub. Suspectat că a condus mașina care a intrat în mulțime la Barcelona. Cardul său de credit a fost folosit pentru a închiria cele trei camionete ale teroriștilor.

Reținuți

 • Driss Oukabir. Documentele sale au fost folosite la închirierea furgonetei care a intrat în mulțime la Barcelona. El susține că fratele său i-a furat actele.
 • Mohammed Aalla. El s-a predat poliției. Era proprietarul automobilului Audi A3 cu care teroriștii au intrat în mulțime la Cambrils. Fratele său, Said, a fost ucis la Cambrils, iar un alt frate, Youssef, este căutat pentru posibilă manipulare a explozibililor.
 • Mohamed Houli Chemlal. Reținut și rănit în timpul exploziei de la Alcanar.
 • Salh El Karib. Reținut la Ripoll.

Planul teroriștilor, pe larg.

Comemorarea

Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, regina Letizia, premierul Mariano Rajoy, precum și membri ai Guvernului spaniel, au luat parte, duminic, la o slujbă în memoria victimelor atentatelor de la Barcelona și Cambrils, organizată în catedrala-simbol a capitalei catalane, Sagrada Familia.

Celula teroristă intenționa să producă inclusiv o explozie de proporții în Sagrada Familia, potrivit presei spaniole.

"Vreau ca fiul meu să se predea"

Mamele teroriștilor de la Barcelona și Camprils au respins faptele fiilor lor, într-o întâlnire cu presa în orașul Ripoll, de unde erau originari majoritatea celor implicați în atacurile de la Barcelona și Camprils, la o manifestație de respingere a terorismului și de solidaritate cu victimele atentatelor, la care au luat parte și rude și apropiați ale autorilor, relatează El Pais.

Ele suspectează că cineva le-a radicalizat copiii, pentru că aceștia duceau vieți normale, au trăit toată viața în acel oraș, sunt tineri, și nu au făcut niciodată nimic care să dea de bănuit.

"Vreau să se predea. Nu vreau să mai omoare, Islamul nu spune așa ceva”, i-a transmis lui Abouyaaqoub, care suspectat că a condus furgoneta care a intrat în mulțime pe La Rambla, în Barcelona, mama sa, care preferă ca fiul său să fie în închisoare sau mort, decât să mai ucidă alte persoane.