Rusia consideră că are dreptul să decidă soarta țărilor vecine și a altor popoare, a declarat, pentru un post de radio rusesc, emisarul special al SUA pentru rezolvarea conflictului din estul Ucrainei, Kurt Volker.

Volker a făcut această declarație la solicitarea postul de radio Eho Moskvî de a-și expune opinia cu privire la ''propunerea'' făcută de președintele Vladimir Putin atât fostului președinte democrat american Barack Obama, cât și actualului lider de la Casa Albă, republicanul Donald Trump, privind împărțirea lumii în ''zone de responsabilitate'' (sfere de influență), relatează Agerpres.

''Aceasta reflectă diferența fundamentală de viziune dintre noi. Rusia consideră că are dreptul de a decide soarta țărilor vecine și a altor popoare, fie că este vorba de ucraineni, moldoveni, georgieni sau oricine altcineva. În timp ce SUA și Europa împărtășesc poziția stabilită în toate bazele juridice despre care am vorbit (Acordul de la Helsinki și Actul fundamental Rusia-NATO), care rezidă în faptul că toate aceste popoare au dreptul să ia propriile decizii'', a subliniat emisarul american.

El a mai spus că ucrainenii, georgienii, moldovenii și alții trebuie să decidă singuri soarta propriei țări.