Președintele francez va face ''anunțuri importante'' la începutul săptămânii următoare, a indicat duminică purtătorul de cuvânt al guvernului, Benjamin Griveaux, după a patra zi de proteste naționale violente ale ''Vestelor galbene''.

'Președintele Republicii va face desigur anunțuri importante'', a declarat Griveaux la televiziunea LCI, fără a oferi detalii despre data precisă sau conținutul anunțurilor pe care le va face Macron, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Emmanuel Macron a anulat deja o preconizată creștere a taxei pe combustibil, dar demersul său nu a reușit să pună capăt mișcării de protest a ''Vestelor galbene'', care cer taxe mai mici, salarii minime mai mari și condiții mai bune de pensionare.

Într-un interviu la postul de radio Europe-1, citat de AFP, Griveaux a pledat duminică pentru găsirea de soluții ''aproape pe măsură'' în criza ''Vestelor galbene'' și a făcut apel la întreprinderi să contribuie și ele.

''Soluțiile pe care trebuie să le găsim trebuie să țină cont de realitatea fiecărui individ. Aceasta să fie aproape pe măsură. Mâniile exprimate sunt uneori de natură diferită de la un teritoriu la altul...Sunt mânii care trebuie înțelese. Și este dur să le înțelegi dintr-un birou parizian'', a subliniat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Catasfrofă pentru economie

"Este o catastrofă pentru comerț, o catastrofă pentru economia noastră", le-a spus ministrul Economiei, Bruno Le Maire, jurnaliștilor în timpul unei vizite făcute comercianților la Paris.

"Este o perioadă când în mod normal comerțul merge bine, este ajunul sărbătorilor de Crăciun și acum este un dezastru", și-a exprimat regretul ministrul, care se afla în apropiere de gara Saint-Lazare, nu departe de un focar al violențelor din ajun, potrivit AFP.