Președintele Recep Tayyip Erdogan susține că Turciei ar trebui să i se permită să dezvolte arme nucleare, așa cum au alte mari puteri, relatează Newsweek.com.

Într-un discurs susținut la un forum economic din provincia Sivas (Anatolia Centrală), Recep Erdogan a lăudat dezvoltarea industriei de apărare din țara sa. În acest context, el a subliniat că ”unele țări au rachete cu focoase nucleare” și ”nu doar una sau două”. ”Iar noi nu putem avea rachete cu focoase nuclare? Nu pot accepta asta”, a spus Erdogan, adăugând că în acest moment aproape toate națiunile dezvoltate au arme nucleare. 

Statele Unite au circa 40 de arme nucleare în baza turcă de la Incirlik, potrivit unui raport NATO publicat în iulie de cotidianul belgian De Morgen. În ultimul timp au apărut temeri privind siguranța acestora în contextul instabilității din regiune și a neînțelegerilor apărute între Turcia și aliații din NATO. Pe măsură ce se îndepărtează de SUA și restul aliaților, Turcia își strânge legăturile în materie de apărare cu Rusia.