"Vom lansa construcția secolului Turciei cu sprijinul pe care îl cerem în numele nostru ultima dată poporului nostru în 2023", a declarat președintele Turciei într-un discurs, citat de Reuters.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a lăsat să se înțeleagă sâmbătă că va candida pentru ultima dată la un mandat prezidențial, anunțând că va transmite apoi ștafeta "tinerilor".

"Vom lansa construcția secolului Turciei cu sprijinul pe care îl cerem în numele nostru ultima dată poporului nostru în 2023", a afirmat șeful statului turc într-un discurs la Samsun, în nordul țării, lăsând să se înțeleagă că în caz de victorie la alegerile din 2023, va fi ultimul lui mandat. "Vom transmite acest drapel sfânt tinerilor noștri", a adăugat el.

La apropierea alegerilor prezidențiale și legislative programate în iunie 2023, Recep Tayyip Erdogan, la putere din 2003, și partidul lui islamic conservator AKP speră să păstreze conducerea țării.

Dar președintele turc trebuie să facă față mai multor provocări, printre care o inflație care ajunge la 84,4%.

În octombrie, Recep Tayyip Erdogan și-a repetat dorința pe care o are de mult timp de a pregăti o nouă constituție "democratică, simplă și vizionară".

Acest proiect a fost perceput de unii observatori ca o voință de a amenda limita maximă de două mandate prezidențiale, prevăzută de constituția turcă.

sursa: RADOR