O comunitate de români din Danemarca s-a organizat într-o rețea de hoți, spărgători de case și traficanți de identități pentru fraude financiare de zeci de milioane de euro. Reporterii RISE Project s-au infiltrat în lumea lor timp de trei săptămâni și au aflat cum operează. Rezultatul: un documentar realizat împreună cu ziarul danez Ekstra Bladet, care a fost difuzat la televiziunea daneză TV3.

RISE Project a publicat astăzi documentarul realizat de cei doi jurnaliști de investigație infiltrați timp de trei săptămâni în rețeaua de hoți din Danemarca.

Reporterii danezi i-au intervievat pe Danciu Grancea și Viorel Căldărar. Nici unul dintre ei nu a recunoscut că ar fi făcut vreodată o infracțiune pe teritoriul statului danez. Tatăl lui Viorel Căldărar a povestit că a furat cândva, dintr-un supermarket, „un salam”, dar susține că și astăzi îi pare rău.
La trei săptămâni de la confruntarea cu Danciu Grancea, casa în care au fost și reporterii RISE, a fost abandonată de toții oamenii pe care acesta i-a adus în Danemarca la cerșit și la furat. Astăzi, o unii dintre ei s-au întors în România, alții încă mai „lucrează” în Copenhaga.

Acesta este epilogul investigației. Documentarul integral poate fi vizionat aici.