Numai în luna aprilie circa 100.000 de specialiști IT au părăsit Rusia.

Războiul nu îi alungă doar pe ucraineni din patria lor. Și în Rusia, oamenii își caută un alt rost. În special tinerii și cei bine pregătiți emigrează. Printre ei se remarcă tinerii specialiști din domeniul IT care se tem de următorul pas al lui Vladimir Putin.

Un nou exod al creierelor - plecarea specialiștilor și a oamenilor de știință - a început în Rusia, notează Die Welt. Acest lucru se observă mai ales în sectorul IT, foarte bine dezvoltat pe bazele unei educații tradiționale excelente în matematică și informatică. „Grupuri de angajați IT” au întors spatele țării în ultimele săptămâni, a declarat Natalia Kasperskaia, co-fondatoarea Kaspersky, în prezent președintă la InfoWatch, furnizor de protecție a datelor.

Problema exodului de specialiști din acest domeniu a fost discutată într-o comisie a Dumei de Stat încă din martie.

Președintele Asociației ruse pentru comunicații electronice (RAEC),Serghei Plugotarenko, a precizat că între 50.000 și 70.000 de specialiști din domeniu au părăsit Rusia în februarie și martie.

Moscova se teme de pierderea locurilor de muncă

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, se teme că 200.000 de locuri de muncă vor dispărea în capitala rusă odată cu încetarea activităților companiilor străine, notează Bild.

Administrația orașului vrea să-i sprijine pe șomeri cu cursuri de pregătire și sarcini importante din punct de vedere social, scrie Sobianin pe blogul său.