Șeful Centrului ucrainean pentru Combaterea Dezinformării, Andri Kovalenko, susține că, prin atacurile brutale lansate asupra Harkivului, Rusia încearcă să convingă Ucraina să negocieze, pentru a îngheța războiul, scrie RBC.

În opinia expertului, dictatorul de la Kremlin, Vladimir Putin, trebuie să mai strângă forțe pentru a putea continua agresiunea.

"Obiectivul Rusiei nu s-a schimbat. Atacurile de la Harkiv sunt un genocid deliberat. Scopul cheie al lui Putin este distrugerea poporului ucrainean și ocuparea pământurilor. Atacurile de la Harkiv sunt un indiciu că nu se vor opri, dacă Ucraina nu se așează la masa negocierilor, pas care ar oferi Federației Ruse posibilitatea de a îngheța războiul și de a acumula forțe pentru un nou război, la momentul potrivit, pentru a ocupa mai mult din teritoriul nostru", a explicat Kovalenko.

Acesta a subliniat că obiectivul distrugerii Ucrainei și "alipirea" teritoriilor la Federația Rusă rămâne sarcina cheie a dictatorului Vladimir Putin.

"Trebuie să înțelegem acest lucru. Și să nu ne lăsăm înșelați. Setul de instrumente alte terorii este inclus în acest plan. Contramăsura - răspunsul în oglindă, o cantitate suficientă de arme”, a adăugat Andri Kovalenko. 

Trupele ruse bombardează în mod constant Harkivul de mai bine de doi ani, după ce Rusia a declanșat invazia la scară largă în Ucraina, în februarie 2022. Cel mai adesea, ocupanții ruși lansează asupra orașului rachete și atacuri de artilerie din regiunea Belgorod.

Situația s-a înrăutățit după ce Federația Rusă a început o ofensivă în zonele de graniță ale regiunii Harkiv. Pe 25 mai, trupele ruse au atacat hipermarketul Epițentr și centrul orașului Harkiv.

Potrivit ultimelor date, numărul persoanelor ucise în urma atacului respectiv a ajuns la 12. Zece dintre cei decedați nu au fost încă identificați. Alte 43 de persoane au fost rănite. În plus, într-un un atac asupra centrului orașului Harkiv, lansat în aceeași zi, rușii au rănit 25 de persoane, inclusiv un băiat de 14 ani.


SURSA: RADOR RADIO ROMÂNIA