Un vehicul capcană a explodat miercuri dimineață în apropiere de Ambasada Germaniei din capitala afgană. Ministerul de Interne anunță că explozia s-a soldat cu mai mulți morți și răniți.

UPDATE

Ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, a anunțat că mulți angajați ai Ambasadei din Kabul au fost răniți în urma exploziei. 

+++

Ultimul bilanț: cel puțin 80 de morți și peste 350 de răniți.

+++

În cartierul diplomatic din capitala afgană Kabul s-a produs o explozie puternică, în urma căreia cel puțin nouă persoane și-au pierdut viața și peste 84 de persoane au fost rănite, potrivit Ministerului de Interne, relatează BBC Online.

Suflul exploziei a spart geamuri și a smuls uși din balamale la casele aflate la câteva sute de metri.

Basir Mujahid, purtător de cuvânt al poliției din Kabul, a declarat pentru Reuters, că vehiculul capcană a explodat în apropiere de Ambasada germană, dar în zonă sunt mai multe instituții importante, astfel că este greu de spus care a fost ținta atacului.  

Nicio grupare nu a revendicat momentan atacul, dar explozia intervine la puțin timp după anunțarea "ofensivei de primăvară" a talibanilor. Luna trecută, talibanii au precizat că vor viza în special trupele străine din Afganistan. 

SUA au circa 8.400 de soldați în această țară, la care se adaugă 5.000 din statele membre NATO.

Recent, un atac al talibanilor a vizat armata afgană. 135 de soldați au murit în urma atacului asupra unei baze de antrenament din orașul Mazar-e Sharif. 

Și gruparea jihadistă Statul Islamic a comis mai multe atentate sângeroase în capitala afgană.