Presa turcă relatează despre o explozie puternică ce a avut loc în capitala Turciei, în cartierul Cankaya, unde se situează clădirile administrației.

UPDATE 22:43

Surse din domeniul securității au declarat pentru Reuters că "primele indicii arată că militanții Partidului Muncitoresc Kurd (PKK) sunt în spatele atentatului de la Ankara". Informația nu a fost confirmată la nivel oficial.

UPDATE 22:16

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atacul terorist și transmite sincere condoleanțe familiilor victimelor și întreaga sa compasiune persoanelor rănite în acest tragic eveniment.

"Ministerul Afacerilor Externe reiterează solidaritatea cu poporul turc, precum și susținerea pentru eforturile autorităților turce în combaterea terorismului", se arată într-un comunicat.

UPDATE 22:11

Atentatul a vizat un autobuz care transporta personal militar, a declarat pentru Reuters un oficial al Statului Major al armatei turce. 

Președintele Recep Erdogan și-a anulat vizita, care ar fi trebuit să aibă loc joi, în Azerbaijan, potrivit unor surse Reuters.

Erdogan a condamnat atacul din capitala Turciei, spunând că depășește toate "granițele morale și umane".

El a subliniat că țara sa este decisă să lupte împotriva celor care au lansat atacul, dar și împotriva celor care se află în spatele agresorilor.

UPDATE 21:33

Crește bilanțul victimelor: 28 de morți și 61 de răniți.

UPDATE 20:37

Agenția France Presse relatează că bilanțul atentatului din capitala turcă este de cel puțin 18 morți și 45 de răniți. 

UPDATE 20:30

A fost închisă conducta prin care se transportă țiței din nordul Irakului în Turcia, în urma atacului care nu a fost revendicat momentan.

UPDATE 20:15

Guvernatorul Ankarei a declarat că este vorba despre 11 morți - CNN Turcia.

UPDATE 20:02

Potrivit CNN, ținta atacului ar fi fost trei vehicule militare. În imaginile de la fața locului se observă un autobuz în flăcări.

Pe 12 ianuarie, 10 persoane au murit și 15 au fost răniți într-un atentat sinucigaș în centrul istoric al orașului Istanbul. 

UPDATE 19:45

Purtătorul de cuvânt al AKP, aflat la guvernare, Ömer Celik, a condamnat atacul, caracterizându-l drept un "act de terorism”.

"Faptul că acest atac a avut loc într-un dintre cele mai aglomerate zone arată încă o dată natura perfidă a terorismului”, a spus el. 


UPDATE 19:33

Potrivit Deutsche Welle, majoritatea victimelor sunt personal militar.

Explozia s-a produs la circa patru kilometri de Parlamentul turc. Reporterii aflați în Parlament au auzit explozia.

La circa 30 de minute după, consiliul audiovizualului a interzis relatările de la locul incidentului. Mass-media pot furniza doar informațiile din comunicatele oficiale.

 Baraca se află chiar lângă sediul Forțelor Armate Turce. 

Premierul Turciei, Ahmet Davutoglu, și-a amânat vizita la Bruxelles în urma acestui incident. 

Guvernatorul capitalei turce afirmă, citat de AP și Reuters, că 5 persoane au murit și 10 au fost rănite în explozia din Ankara.

Agenția de știri Dogan scrie că 20 de echipaje de salvare au fost trimise la locul exploziei.

Postul de televiziune NTV relatează că explozia s-a produs la o baracă militară din centrul Ankarei.

Unele instituții de presă afirmă, citând surse din poliția turcă, că sursa exploziei a fost o mașină.

Agenția Associated Press scrie deja că suspiciunile se concentrează asupra ipotezei unei mașini capcană.

Anul trecut, un atentat în capitala turcă a provocat moartea a 100 de persoane.