Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a condamnat luni atacurile Rusiei asupra obiectivelor civile din centrul Kievului și anunță că unul dintre atacuri a avut loc la mică distanță de Ambasada României.

"Condamn cu fermitate atacurile cu rachete rusești împotriva obiectivelor civile din centrul Kievului și din alte orașe, în încălcarea flagrantă a dreptului umanitar internațional, rezultat cu pierderi de vieți omenești. Sunt bucuros că personalul Ambasadei României este în siguranță, chiar dacă unul dintre atacuri a lovit la doar 850 de metri de sediu", a scris Bogdan Aurescu într-un mesaj pe Twitter.

Reamintim că mai multe explozii puternice au fost auzite luni dimineața în centrul Kievului, capitala Ucrainei, informează AFP și Reuters, citate de Agerpres. Exploziile au avut loc în jurul orelor locale 08:15 (05:15 GMT). Au răsunat sirenele de alertă, însă mai multe zeci de minute după explozii, potrivit AFP. Explozii s-au auzit și în orașele Lvov (Liov), Ternopil și Dnipro, după ce Moscova a acuzat Ucraina că a orchestrat puternica explozie ce a avariat podul-cheie care leagă Rusia și Peninsula Crimeea.

Kiev și alte orașe ucrainene, bombardate de Rusia. Putin amenință cu noi atacuri

Mai mult pe EurActiv »