Cel puțin trei persoane au fost ucise și mai multe rănite în urma exploziilor la două aerodromuri militare din partea europeană a Rusiei.

Potrivit presei ruse, cel puțin trei persoane au fost ucise și mai multe rănite în urma exploziilor de la două aerodromuri militare din partea europeană a Rusiei.

"O dronă neidentificată a atacat un aerodrom din regiunea Saratov”, a relatat luni site-ul Baza, preluat de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Două persoane au fost internate. Cu doar câteva ore înainte de explozia de la Saratov, a avut loc o altă explozie la o bază militară din orașul Riazan, trei persoane au murit și șase au fost rănite, potrivit agenției RIA Novosti.

Momentan nu există informații privind cauza exploziei din Riazan, unde ar fost avariat un avion. Două avioane ar fi fost avariate și pe aeroportul Engels-2 de lângă Saratov. Se pare că la Saratov sunt staționate bombardiere strategice T-95, folosite în atacurile rusești cu rachete asupra Ucrainei. În ultimele câteva săptămâni, infrastructura energetică ucraineană a fost afectată masiv de astfel de atacuri.

În trecut, Kievul a recunoscut atacuri asupra mai multor baze aeriene din Peninsula Crimeea anexată ilegal de Rusia. Baza aeriană Engels și aerodromul militar Riazan se află la 480, respectiv 720 de kilometri de granița cu Ucraina, ceea ce depășește raza de acțiune a rachetelor ucrainene.

Roman Buzargin, guvernatorul regiunii Saratov, i-a îndemnat pe locuitori să rămână calmi, în timp ce Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că nu are "informații precise" privind atacurile și nu poate comenta. 

****

O rachetă a fost descoperită în nordul Republicii Moldova

O rachetă a fost descoperită în apropierea orașului Briceni, într-o livadă, a anunțat Ministerul de interne de la Chișinău.

Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a Poliției de Frontieră.

"În urmă cu puțin timp,  în apropierea orașului Briceni, într-o livadă, a fost descoperită o rachetă. Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliției de frontieră, care din cauza bombardamentelor rusești de astăzi, și-au intensificat gradul de atenție. În conformitate cu planurile de acțiune ale MAI, poliția de frontieră a intensificat patrulele și a ridicat gradul de atenție în zona comisariatelor Briceni și Ocnița”, transmit reprezentanții MAI, citați de Agora.md.